Courses

Cooking in the wood-burning oven

Our wood-burning ovens are all-rounders: bread, pizza, casseroles, meat or dessert. You can prepare any food in them, cooking in the old tradition with wood fire. Our chef Frank will introduce you to this way of cooking in our show kitchen. He explains how to heat the ovens and which temperature is appropriate for which dish. He always uses a Fontana Gusto wood-burning oven with indirect firing in the shape of a baking house and a Valoriani Forni dome oven with direct firing. Both have their advantages, which Frank points out. He always bakes a bread or roll, a cake and a savoury pastry. Frank is a trained chef and imparts a lot of knowledge about his recipes and the food he uses.

Online-Kurs bei 7 Hauben

Pizzakurs mit Fili

Pizzakurs mit Fili - unser Klassiker

Unser beliebter Pizzakurs Basis mit Koch Filippo Licciardo gibt's jetzt in neuem Format. Lerne alles, was Du wissen musst, um zu Hause eine Pizza wie beim Italiener zu backen. Fili startet mit den Zutaten des Teiges, Du erfährst alles über Mehl, Hefe, Wassertemperatur und Tomaten. Ihr stellt gemeinsam einen Teig her, Fili zeigt euch die Knettechnik, erklärt Stock- und Stückgare und zeigt euch das Geheimnis der perfekten Teigkugel und dem Ausbreiten der Pizza.

Gemeinsam mit 7Hauben haben wir unseren Klassiker "Pizza Basics mit Fili" abgedreht, sodass ihr ihn nun kaufen und anschauen könnt wann und wie oft ihr wollt. Die passenden original italienischen Holzbacköfen gibt es nach wie vor bei uns in der Ausstellung und im Online-Shop.

Hier kannst Du den 7Hauben-Kurs kaufen

Online-Workshop

Brot- und Pizza-Kurse mit Hendrik

Online pizza courses

Pizzakurs "Basic" mit Hendrik
17.
Sep

Pizzakurs "Basic" mit Hendrik

9/17/22, 10:00 AM - 2:00 PM
Online
19 places left
Online-Pizzakurs Basic mit Hendrik. Warenkunde, Teige herstellen und original italienisch belegen - hier geht's lang zur Pizza wie in Bella Italia.
Bread and buns with sour dough
01.
Oct

Bread and buns with sour dough

10/1/22, 10:00 AM - 2:00 PM
Online
19 places left
Du willst leckere Brote und Brötchen zu Hause backen und es fehlen Dir noch die entscheidenden Tipps? Dann ist dieser Kurs dein perfekter Starter. Melde Dich jetzt an.

The Bread Code

Hendrik

Hendrik ist The Bread Code

Hendrik ist super erfolgreich mit seinem Youtube-Channel The Bread Code. Seine Liebe zu Brot, zum Sauerteig und zu den Details, die hinter den Zutaten und der Chemie der Teige steckt, machen seine Leidenschaft aus. Sein Ziel: Jedem, der es möchte, zu vermitteln, wie man zu Hause selbst Brot backen kann. 

In diesem Sauerteig-Workshop zeigt Euch Hendrik wie ihr einen Sauerteig zu Hause ansetzt, füttert und wartet, sodass ihr leckere Brote damit backen könnt. Nutzt die Chance und bucht zum Einführungspreis seinen Kurs.

Learn from the professionals

Book courses

Pizza courses for amateur cooks

Baking in a wood fired oven
24.
Sep

Baking in a wood fired oven

9/24/22, 10:00 AM - 1:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
1 place left
Bread and pizza course for hobby cooks. It is about the many possibilities in the wood-burning oven.
Book now
Baking in a wood fired oven
15.
Oct

Baking in a wood fired oven

10/15/22, 10:00 AM - 1:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
3 places left
Bread and pizza course for hobby cooks. It is about the many possibilities in the wood-burning oven.
Book now
Baking in a wood fired oven
19.
Nov

Baking in a wood fired oven

11/19/22, 10:00 AM - 1:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
5 places left
Bread and pizza course for hobby cooks. It is about the many possibilities in the wood-burning oven.
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Knowledge & experience

Our Chef Frank

Frank - the cook

Our cook: Frank is a trained cook with a lot of experience and a passionate baker. His courses are super informative, very varied and always produce sweet and savoury treats that are also easy to recreate at home. At the same time, he conveys every ounce of detailed knowledge about the ingredients and many tips and tricks from many years of cooking experience. Frank appreciates the variety and flexibility of our wood-fired ovens. Whether it's bread, pizza, roasts or cakes, everything becomes a pleasure in a wood-burning oven.
Book a course and look forward to a varied course in our show kitchen.

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