Courses

Cooking in the wood-burning oven

Our wood-burning ovens are all-rounders: bread, pizza, casseroles, meat or dessert. You can prepare any food in them, cooking in the old tradition with wood fire. Our chef Frank will introduce you to this way of cooking in our show kitchen. He explains how to heat the ovens and which temperature is appropriate for which dish. He always uses a Fontana Gusto wood-burning oven with indirect firing in the shape of a baking house and a Valoriani Forni dome oven with direct firing. Both have their advantages, which Frank points out. He always bakes a bread or roll, a cake and a savoury pastry. Frank is a trained chef and imparts a lot of knowledge about his recipes and the food he uses.

Online-Kurs bei 7 Hauben

Pizzakurs mit Fili

Pizzakurs mit Fili - unser Klassiker

Unser beliebter Pizzakurs Basis mit Koch Filippo Licciardo gibt's jetzt in neuem Format. Lerne alles, was Du wissen musst, um zu Hause eine Pizza wie beim Italiener zu backen. Fili startet mit den Zutaten des Teiges, Du erfährst alles über Mehl, Hefe, Wassertemperatur und Tomaten. Ihr stellt gemeinsam einen Teig her, Fili zeigt euch die Knettechnik, erklärt Stock- und Stückgare und zeigt euch das Geheimnis der perfekten Teigkugel und dem Ausbreiten der Pizza.

Gemeinsam mit 7Hauben haben wir unseren Klassiker "Pizza Basics mit Fili" abgedreht, sodass ihr ihn nun kaufen und anschauen könnt wann und wie oft ihr wollt. Die passenden original italienischen Holzbacköfen gibt es nach wie vor bei uns in der Ausstellung und im Online-Shop.

Hier kannst Du den 7Hauben-Kurs kaufen

Pizzakurs vor Ort mit Sandro

Jetzt Pizzakurs buchen

Pizzakurs mit Sandro
13.
May

Pizzakurs mit Sandro

5/13/23, 11:00 AM - 2:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
No free places left
Neuer Pizzakurs mit Sandro. Ihr wollt alles über Pizza lernen? Dann seid ihr hier richtig.
Pizzakurs mit Sandro
09.
Sep

Pizzakurs mit Sandro

9/9/23, 11:00 AM - 2:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
2 places left
Neuer Pizzakurs mit Sandro. Ihr wollt alles über Pizza lernen? Dann seid ihr hier richtig.
Book now

Sandro unser Pizzakoch

Sandro hat immer ein Ass im Ärmel. Mit seiner jahrelangen Gastro-Erfahrung backt er nicht nur super leckere Pizza, sondern ist auch immer für ein bisschen Entertainment zu haben. Er kennt unsere Pizzaöfen von Valoriani in uns auswendig und wird euch viele Tipps und Tricks rund ums Pizzabacken, die Zutaten, den Teig und das Backen im eigenen Ofen geben. 

Learn from the professionals

Book courses

Pizza courses for amateur cooks

Baking in a wood fired oven
15.
Apr

Baking in a wood fired oven

4/15/23, 10:00 AM - 1:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
No free places left
Bread and pizza course for hobby cooks. It is about the many possibilities in the wood-burning oven.
Baking in a wood fired oven
20.
May

Baking in a wood fired oven

5/20/23, 10:00 AM - 1:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
No free places left
Bread and pizza course for hobby cooks. It is about the many possibilities in the wood-burning oven.
Baking in a wood fired oven
10.
Jun

Baking in a wood fired oven

6/10/23, 10:00 AM - 1:00 PM
La Bottega Toscana | Gewerbepark Birkenhain 2, 63589 Linsengericht
1 place left
Bread and pizza course for hobby cooks. It is about the many possibilities in the wood-burning oven.
Book now
Back | Next

Knowledge & experience

Our Chef Frank

Frank - the cook

Our cook: Frank is a trained cook with a lot of experience and a passionate baker. His courses are super informative, very varied and always produce sweet and savoury treats that are also easy to recreate at home. At the same time, he conveys every ounce of detailed knowledge about the ingredients and many tips and tricks from many years of cooking experience. Frank appreciates the variety and flexibility of our wood-fired ovens. Whether it's bread, pizza, roasts or cakes, everything becomes a pleasure in a wood-burning oven.
Book a course and look forward to a varied course in our show kitchen.
main.newsletterHeadline

Receive exciting news on the topic of pizza oven.
Subscribe now and never miss an action!