Rundwirker mit Schneckensystem
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Vitella

Rundwirker mit Schneckensystem

Dough pieces in no time

Dhe Italian company Vitella SRL manufactures excellent dough dividers and circular kneaders for the catering industry. Gastronomes in 40 countries appreciate the reliable machines. Especially for shaping pizza balls, there is a manual, a semi-automatic and an automatic dough divider. It's child's play: weigh the dough and push it into the machine, press the button or lever and take out the dough pieces in the finished portions.




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Perfect dough pieces in 60 seconds

Vitella round kneaders portion up to 5.5 kg of pizza dough in less than a minute into individually adjustable dough balls of the same size. In this way, 1300 - 1800 dough balls for pizza can be produced per hour.

The machines operate hydraulically with cylinders that do the pressing, dividing and rounding. They have nine individually programmable programmes and operate automatically, semi-automatically or manually. Vitella dough portioners are low maintenance and easy to clean. Properly dimensioned, they save money and time.

Vitella is the market leader in the professional segment with its dough portioners, dough dividers and round workers and is represented in 120 countries worldwide. The countless imitation products have never reached the quality, reliability and safety of the original Vitella Srl products. The dough dividers have been manufactured in Italy since 2009 and are now in the third generation of production.

In Germany, you can try out the Vitella round dough dividers in our show kitchen at La Bottega Toscana in Linsengericht by appointment. We will be happy to advise you individually and work with you to size the machine you need for your application.

Ein Rundwirker mit Schnecke ist eine Maschine, die rohen Teig automatisch in gleichmäßige Portionen formt. Sie eignet sich für die Lebensmittelindustrie und kann in verschiedenen Produktionslinien eingesetzt werden.
Die Maschine muss auf einem festen und ebenen Boden stehen. Die vorderen Lenkrollen sollten blockiert werden, um die Maschine zu fixieren. Der elektrische Anschluss muss von einem Fachmann durchgeführt werden.
Die Maschine verfügt standardmäßig über einen Anschluss mit 220 Volt, 50/60 Hz, einphasig. Andere Spannungen sind auf Anfrage möglich.
Den Hauptschalter auf „I ON“ stellen und den „START“-Knopf drücken. Zum Stoppen den „STOPP“-Knopf betätigen. Die Geschwindigkeit kann über das „SPEED“-Potenziometer eingestellt werden.
Es wird empfohlen, Teige mit einer Hydratation von mindestens 70 % zu verwenden.
Äußere Teile: Mit Wasser und Seife oder Neutralreiniger reinigen. Schnecke: Täglich mit einer Bürste und ggf. Wasser und Seife reinigen. Drehzylinder: Teigreste absaugen und bei Bedarf mit Wasser und Seife reinigen. Maschineninneres: Regelmäßig saugen und bei Bedarf feucht reinigen.
Verwenden Sie Teig mit einer Hydratation von mindestens 70 %. Lassen Sie den Teig ausreichend gehen (ca. 15 Minuten).
Verringern Sie die Geschwindigkeit des Rundwirkens. Stellen Sie die Geschwindigkeit je nach Teigart und Hydratation ein.
Überprüfen Sie, ob die Schnecke korrekt eingesetzt ist. Stellen Sie sicher, dass der Hauptschalter auf „I ON“ steht.
Stundenleistung: 1200 Stück/Stunde. Zylinderumdrehungen: 16 - 75 rpm. Geräuschpegel: < 70 dB. Gewicht: 97 kg. Abmessungen: 968 mm x 550 mm x 705 mm.

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